Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


Take the time to read our Privacy Policy.

nineteenfortyeight Offline
#1 Posted : Thursday, 6 February 2020 6:00:12 PM(UTC)
nineteenfortyeight

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 7/09/2016(UTC)
Posts: 119
Man
Australia
Location: Blackbutt Queensland

Thanks: 9 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi All,
I have an SB Barina and the alternator has just been replaced. The battery was disconnected during removal and fitting of the new one. After starting it now runs rough and on the screen in the middle of the dash it shows CODE 1. Any clues? It only has 20,000k's on the clock.
TIA.
Ron
48 215
Dr Terry Offline
#2 Posted : Friday, 7 February 2020 7:16:46 AM(UTC)
Dr Terry

Rank: Veteran

Reputation:

Groups: Moderator, Registered
Joined: 1/03/2005(UTC)
Posts: 5,582

Thanks: 1 times
Was thanked: 84 time(s) in 79 post(s)
The "CODE 1" in the middle of the dash is the radio asking for its PIN, because the battery was disconnected.

The rough running could be many things. One of them could be a throttle body re-learn, in which case a quick run around the block may solve.

Other than that, if you still have issues check a few obvious things like a vacuum line or electrical plug that may have been dislodged while fitting the alternator.

If still no result, get someone to plug in a scanner to check for any fault codes.

Dr Terry
If at first you don't succeed, just call it Version 1.0
nineteenfortyeight Offline
#3 Posted : Friday, 7 February 2020 8:22:51 AM(UTC)
nineteenfortyeight

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 7/09/2016(UTC)
Posts: 119
Man
Australia
Location: Blackbutt Queensland

Thanks: 9 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Thanks Dr Terry. I'll check it out on Sunday arvo.
Cheers,
Ron
48 215
nineteenfortyeight Offline
#4 Posted : Sunday, 9 February 2020 7:47:51 PM(UTC)
nineteenfortyeight

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 7/09/2016(UTC)
Posts: 119
Man
Australia
Location: Blackbutt Queensland

Thanks: 9 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi Dr Terry.
I took it for a drive after finding and punching in the Radio Code. It was still running rough when I drove off but after about 5 k's it came right.
Thanks Dr Terry.
Cheers,
Ron
48 215
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2020, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.131 seconds.